2011. április 29., péntek

A kinyilatkoztatott vég és a zsidó állam - Jelenlegi ára: 2 270 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A kinyilatkoztatott vég és a zsidó államA könyv listaára: 2700 Ft. Leírás:
Az európai közfelfogás szerint Izraelben ma két uralkodó nézet él a zsidó állammal kapcsolatban. A cionisták a népek önrendelkezési jogára hivatkozva alapították meg Izrael államot, azaz mint egyikét a nemzetállamoknak. Ezzel szemben az ortodox vallási vezetők tekintélyes része nem ismeri el a világi államot. Szerintük a zsidó nép száműzetése csakis a Messiás eljövetelével ér véget, aki a többi felett álló, szakrális országot alapít a kiválasztott nép számára. Nos, hogy e kép mennyire leegyszerűsítő, arra nézve elég fellapozni a neves izraeli filozófiaprofesszor könyvét, aki a vallásos zsidó gondolkodók, mindenekelőtt a radikálisok és a cionizmus, valamint Izrael viszonyát elemzi. Miként a magyar fordításhoz írott előszavában Tatár György rámutat, Ravitzky egy olyan világ kapuit tárja fel mélyenszántó könyvében, amely az európai közönség előtt teljesen ismeretlen. Munkája bevezető fejezeteiben tekintélyes szerzők műveinek tükrében mutatja be a messiásvárásból fakadó jellegzetes zsidó politikai passzivitás teológiai gyökereit, majd először a cionizmust mint a megváltást emberi erővel siettető, ezért démonikus aktivizmust elutasító ultraortodox álláspontokkal foglalkozik. Az igen beszédes kényszerítő Vég alcímmel ellátott újabb fejezet azokról az elképzelésekről ad számot (mindenekelőtt Avraham Kuk nagyívű, dialektikus eszkatológiai fejtegetéseiről és fia, Cvi Jehuda Kuk írásairól van szó), amelyek a mégoly szubjektív és materiális szándékok által megvalósult világi államot beépítették egy isteni terv objektív történelmi menetrendjébe. A következő fejezet egy egészen sajátos irányzatot vizsgál: a száműzetés létformáját a vallási szempontból közömbös államban, a Szentföldön is fenntartó charédi zsidóságét, míg végül a misztikus, bensőségesen vallásos, a világi zsidó fogalmát és így a cionizmust azonban teljes mértékben elvető, ugyanakkor a nem zsidók irányába is küldetést vállaló lubavicsi mozgalomról olvashatunk. A záró fejezet a Szentföldre való vándorlás tilalmának teológiai irodalmát elemzi. A névmutatóval és a magyar kiadáshoz készült jegyzetekkel záródó, könyvészetileg is igényes mű a zsidó messianizmus, a zsidó állam vallásos értelmezése iránt komolyabban érdeklődő művelt nagyközönség - nélkülözhetetlen - olvasmánya. ISBN: 978-80-8101-370-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 270 Ft

Az aukció vége: 2011-05-02 19:00
. A kinyilatkoztatott vég és a zsidó állam - Jelenlegi ára: 2 270 Ft

Fontos