2011. szeptember 26., hétfő

Szent-Györgyi Imre: Drótok és fatornyok közt - Jelenlegi ára: 2 130 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Drótok és fatornyok köztA könyv listaára: 2600 Ft. Leírás:
A világhíres, Nobel-díjas orvos, Szent-Györgyi Albert unokatestvérének, Szent-Györgyi Imrének második világháború utáni hadifogolyi emlékiratait tartalmazza a jelen kötet, amely hadifogság alatti naplóbejegyzései alapján készült. A szerző sokáig nem nagyon beszélt emlékeiről, csak naplójának írta le tapasztalatait. A kézirat később Amerikában élő öccséhez került, és csak most, jóval a szerző halála után kerül kiadásra. Szent-Györgyi hadnagyként szolgált a magyar hadseregben a háború alatt és miközben a felvidéki frontról hazautazott, sőt már Magyarországon volt, őt és bajtársait a szovjet katonák vonattal átirányították a Szovjetunió felé. Így, a szerzőt és társait Románián keresztül szállították, majd az akkori szovjet határt átlépve, moldvai és ukrajnai területen tovább hurcolták őket, míg végül a Volga melletti Szaratov környékén, az ottani táborban kötöttek ki. Itt, az úgynevezett olajlágerben, a ZIK olajfinomítóval kapcsolatos teendőkkel, a közeli állami gazdasági és bányai munkákkal, sőt még a Volgai rakodással is dolgoztatták a rabokat. A szerző a könyvben részletesen leírja a fizikai nehézségeket, a táboron belüli társadalmi rétegződést, a hatalmi hierarchiát, és ugyanakkor meghatóan érezteti a lelki gyötrelmeket, az otthontól való elszakadással járó bánkódást és a baráti kapcsolatok fontosságát. Lírai stílusa időnként éles iróniával párosul. Az Ünnepi Könyvhétre megjelent kötet nemcsak szakemberek, hanem az érdeklődő laikusok számára is ajánlható. ISBN: 978-963-236-274-8A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 130 Ft

Az aukció vége: 2011-09-28 17:25
. Szent-Györgyi Imre: Drótok és fatornyok közt - Jelenlegi ára: 2 130 Ft

Fontos